قائمة الموقع

خبر طريقه عمل الكنافة بالمانجو

2016-06-12T10:22:58+03:00

شمس نيوز / وكالات

المقادير

1 كيلو كنافة

3 حبات مانجو مقطعه قطع

زبده وزيت

الشربات:

2 كوب سكر

كوب ماء

2 معلقه كبيره فنيليا

ليمون

الحشوه:

باكو كريم كراميل جاهز

لعمل الكريم كراميل في البيت بدل الجاهز:

5بيض

2 كوب لبن دافئ

2 كيس فنيليا

كوب سكر

للتزيين:

كريم شانتيي

طريقة التحضير:

لعمل الشربات: يوضع حله علي النار فيها السكر والماء حتي يذوب وبعدين الليمون حتى يغلي ويضيف الفانيليا

لعمل الكريم كراميل الجاهز نضيف محتوى العلبة في نصف لتر لبن لعمل الكريم كراميل في البيت:أولا عمل الكراميل في حله علي النار نضع السكر مع الماء حني يذوب السكر ويكون لونه بني الفاتح ويتكرمل لا يوضع كثيراً علي النار بعد كده نضيف الكراميل في القوالب

ثانياً:ا لكريم: نضرب البيض مع السكر جيدا ثم نضيف الفانليا ثم اللبن الدافيء بالتدريج مع التقليب المستمر وبعد ذلك نضع الكريم في قولب الكراميل وبعد ذلك نضعها في حمام ماء ساخن في الفرن علي درجه 180

لعمل الكنافه: يقطع الكنافه قطع وبعدين نضع عليه الزبده والزيت ونضعها في الفرن وبعدين نضع نصف الكميه في صينيه مدهونه بالزبده وبعدين الحشوه مع قطع مانجو وبعدين نصف الآخر وبعدين الشربات وبعدين الكريم شانتيي وبعدين قطع مانجو وبعدين كراميل وبعدين تضع في الثلاجة لتقدم بارده.

اخبار ذات صلة